Diensten

Ondernemers zijn de changemakers van de toekomst in een dynamische en complexe wereld. Door de vele veranderingen op verschillende vakgebieden is het lastig om overal van op de hoogte te blijven. Uitgedokterd kan jou hierbij helpen op het gebied van verzuim en re-integratie. Met onze expertise over verzuim kun je competitief voordeel behalen en behouden door kansen te benutten en risico’s te beperken.

Ziektewet eigenrisicodragerschap

Wanneer een werknemer ziek uit dienst gaat heeft deze mogelijk recht op een Ziektewetuitkering. Hier ben je standaard voor verzekerd bij het UWV, maar dit is niet altijd de goedkoopste oplossing.

Het is mogelijk om eigenrisicodrager te worden voor de Ziektewet en deze uitkering zelf uit te betalen. Doordat je zelf verantwoordelijk bent voor de verzuimbegeleiding, re-integratie en uitkering van de ex-werknemer, krijg je meer grip op de schadelast. Echter, dit loont niet voor elke organisatie. Wij ondersteunen je hier graag in en zorgen ervoor dat jij weer grip krijgt op de verzuimkosten.

Dagloon berekening

Een belangrijke taak als eigenrisicodrager is het betalen van de Ziektewetuitkering. Om een juiste uitkeringsadministratie te voeren dien je te beschikken over de juiste daglonen. De praktijk leert dat een dagloon berekening via het UWV in veel gevallen 4 weken op zich laat wachten. Je wil liever niet werken met voorschotten en je ex-medewerker confronteren met hoge terugvorderingen.

70% van de door ons berekende daglonen heb je binnen 5 werkdagen in jouw mailbox.

No-riskpolis

De No-riskpolis is een essentiële financiële vangnetregeling die voor een werkgever geldt als een werknemer met een structureel functionele beperking (SFB) in dienst genomen wordt. Deze regeling geldt voor werknemers met een aantal uitkeringsachtergronden: in die gevallen kan de werkgever worden gecompenseerd. Dit dien je aan te vragen bij het UWV en gaat dus niet automatisch.

De No-riskpolis geldt meestal 5 jaar. Dit betekent bijvoorbeeld dat het UWV de ZW-uitkering betaalt als de werknemer ziek wordt binnen 5 jaar vanaf het moment dat de No-riskpolis geldt. Dit is veelal het moment dat er een dienstverband start. Wij kunnen dit voor elke organisatie in kaart brengen.

Loondoorbetaling bij ziekte

Misschien wel de grootste kostenpost bij een zieke werknemer is de verplichting om het loon 2 jaar lang door te betalen. Deze verplichting geldt, helaas voor alle werkgevers, ook als de ziekte niets met het werk te maken heeft.

Heb je voornamelijk vaste werknemers in dienst? Ook dan zijn wij jou graag van dienst en helpen je kansen te benutten en de risico’s van het verzuim te beperken.

 

Bedrijfsarts

De bedrijfsarts speelt een belangrijke rol in het re-integratieproces. Wij vinden het daarom belangrijk om met artsen samen te werken die passen bij de organisatie.

Je kunt bij ons artsen capaciteit afnemen en ervoor kiezen om de verzuimbegeleiding grotendeels zelf uit te voeren, omdat je zelf de overige expertise in huis hebt.

Beroep en bezwaar

Uitgedokterd maakt de cijfers van loonschade inzichtelijk en zorgt gedurende dit proces voor optimale schadelast beperking. Wij kunnen beroep en bezwaar voor jou opstellen in onderstaande situaties:

  • Eerstejaars Ziektewet-beoordeling
  • Beslissingen omtrent aanvraag beschikking/maatregel Ziektewet
  • WGA beschikkingen

Start typing and press Enter to search