Uitgewerkt: een uniek re-integratieprogramma
voor ziektewet dossiers

13 december 2023

Bij Uitgedokterd hebben we met trots ons eigen re-integratieprogramma voor ziektewet dossiers ontwikkeld: Uitgewerkt. Uitgewerkt is ontwikkeld met onze visie op hoe effectieve re-integratie eruit moet zien, waarbij snelheid, persoonlijke aandacht, professionele begeleiding, en een duidelijke structuur centraal staan. Ons doel is om werknemers niet alleen snel weer aan het werk te krijgen, maar ook om hun welzijn en werktevredenheid te bevorderen.

Wat maakt Uitgewerkt nu zo uniek?

  1. Directe aanpak vanaf dag één: Uitgewerkt start meteen in de eerste week na ziektemelding. Deze snelle respons is een gamechanger; het betekent dat we geen kostbare tijd verliezen en direct beginnen met het plannen van de re-integratie.
  2. Persoonlijke probleemanalyse: In de initiële fase van Uitgewerkt ligt de focus op een grondige evaluatie van de werknemer zijn situatie. Door het in kaart brengen van zowel beperkingen als mogelijkheden, creëren we een op maat gemaakt re-integratiepad dat rekening houdt met de unieke behoeften van elke individuele werknemer.
  3. Actieve rol van arbeidsdeskundigen: Onze arbeidsdeskundigen zijn vanaf het begin intensief betrokken. Ze evalueren de arbeidsmogelijkheden en adviseren over passende werkopties. Deze proactieve betrokkenheid zorgt voor realistische en haalbare re-integratiedoelen.

Fase 1: vroege interventie en beoordeling

Het Uitgewerkt traject start met een vroege interventie, waarbij een professionele beoordeling van de mogelijkheden van de werknemer plaatsvindt. Dit proces wordt in de eerste zes weken uitgevoerd, met als doel de re-integratie mogelijkheden te bepalen.

Fase 2: ontwikkeling van een persoonlijk plan

In de volgende fase, tot week 10, ontwikkelen we een op maat gemaakt plan op basis van de beperkingen en mogelijkheden van de werknemer. We richten ons op het vinden van passend werk, zowel binnen als buiten het huidige bedrijf.

Fase 3: actieve job coaching

Uiterlijk vanaf week 10 bieden we actieve job coaching aan om werknemers te ondersteunen bij het zoeken naar passend werk. Dit traject is gericht op concrete acties: aanmelden bij uitzendbureaus, solliciteren, en het benutten van beschikbare vacatures.

Meer weten?

Het Uitgewerkt traject is meer dan alleen een re-integratieplan; het is een pad naar een snellere en efficiëntere terugkeer in het arbeidsproces. Met onze aanpak verminder je niet alleen de duur van ziekteverzuim maar help je ook werknemers hun weg terug te vinden in het arbeidsleven. Dit levert een directe schadelast besparing op.

Geïnteresseerd in hoe het Uitgewerkt traject jouw organisatie kan helpen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek de voordelen voor jouw werknemers en jouw bedrijf.

Start typing and press Enter to search