3 verbeteringen op website UWV voor het uploaden
van het re-integratieverslag (RIV)

13 april 2023

Sinds kort zijn er verbeteringen doorgevoerd op de website van het UWV met betrekking tot het uploaden van de RIV. Hierdoor kun je nu eenvoudig de juiste RIV-documenten uploaden. Dit is belangrijk voor jouw werknemer om een WIA-uitkering aan te vragen. De volgende verbeteringen zijn doorgevoerd:

1. Aangepaste categorieën en meer documenten per categorie

De namen van de categorieën zijn aangepast, zodat je meteen weet welke documenten je moet uploaden. Daarnaast is het aantal documenten dat je per categorie kunt uploaden aangepast waardoor je nu meer documenten per categorie kunt uploaden. Dit maakt het nog eenvoudiger om de benodigde documenten te verzamelen en te uploaden.

2. Verbeterde indeling met verplichte en aanvullende documenten

De indeling van de RIV-upload is aangepast. Nu maken we onderscheid tussen het re-integratieverslag met verplichte documenten en aanvullende documenten. Dit zorgt voor meer duidelijkheid en helpt je om de juiste documenten op de juiste plek te uploaden.

3. Instructies voor het correct uploaden van het re-integratieverslag

Op uwv.nl staat een instructie over hoe je het re-integratieverslag op de juiste manier kunt uploaden. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de documenten correct kunt uploaden, zodat je er zeker van kunt zijn dat alles op de juiste manier wordt verwerkt.

RIV-documenten uploaden via het werkgeversportaal

De mogelijkheid om de RIV-documenten te uploaden is nog steeds beschikbaar op dezelfde plek in het werkgeversportaal. Hier kun je eenvoudig en snel de benodigde documenten uploaden voor de WIA-uitkering van jouw werknemer.

Waarom zijn er aanpassingen doorgevoerd?

Veel werkgevers vonden het lastig om de RIV-documenten op de juiste manier te uploaden. Daarom heeft het UWV in samenwerking met werkgevers gekeken naar verbeteringen. Hierdoor is de RIV-upload nu eenvoudiger en gebruiksvriendelijker geworden. Bekijk de nieuwe RIV-upload in het Werkgeversportaal en profiteer van de verbeterde functionaliteit.

In het kort:
  • Aangepaste categorieën en meer documenten per categorie om eenvoudiger de juiste documenten te uploaden.
  • Verbeterde indeling met verplichte en aanvullende documenten voor meer duidelijkheid.
  • Instructies voor correct uploaden van het re-integratieverslag beschikbaar op uwv.nl.
  • RIV-documenten kunnen nog steeds via het werkgeversportaal worden geüpload.
  • Aanpassingen zijn doorgevoerd om de RIV-upload eenvoudiger en gebruiksvriendelijker te maken.
Bron: uwv

Start typing and press Enter to search